Simpan sini untuk kenangan. Royale Chulan Cherating juga tidak meminggirkan kehendak pengembara yang mahukan penginapan bajet dengan fasiliti lima bintang. All Rights Reserved By Royale Chulan Hotels & Resorts managed by Boustead Hotels Enjoy free WiFi, free parking and a restaurant. Terima kasih bagi yang meninggalkan komen dan membaca penulisan saya. Pantai Cherating merupakan sebuah pantai peranginan yang sangat popular di Negeri Pahang & terletak di dalam Daerah Kuantan. Seorang surirumah yang suka mengembara dan menulis pengalamannya di blog ini.Travel,Lifestyle & Food Blogger. dan luar negara, review products, tempat makan, and also writing about random thoughts. Cherating, Pahang Pre-opening In Room Dining Manager ... Assistant Food and Beverage Manager di Royale Chulan Cherating Villa & Chalet Highfield International UK Pengalaman Assistant Food and Beverage Manager Royale Chulan Cherating Villa & Chalet Apr 2017 - Kini 3 tahun 8 bulan. Overlooking the sea, every villa is decorated in elegant furnishings. Please visit our. Writing and sharing about my experience, travel ke dalam negara. Ini adalah antara hotel mewah lima bintang yang ada di Cherating yang menjanjikan pengalaman penginapan yang eksklusif dan tidak dapat dilupakan! 114 talking about this. Standard Chalet. Royale Chulan Cherating Chalet terletak di Cherating. Selain percutian di hotel dan resort, ramai juga yang menggemari penginapan di chalet terutamanya ketika bercuti di kawasan pantai. di cherating nie memang kami tak jejakkan kaki ke pantai pun. Room size Chalet : 333 sq feet (31 sqm) Choice of queen or twin beds are designed with a separate living area equipped with sofa bed. Stay at this 3-star spa resort in Cherating. Discover genuine guest reviews for Royale Chulan Cherating Chalet along with the latest prices and availability – book now. Here, wide gently sloping sandy beaches, lined with casuarinas trees, extend as far as the eye can see. Royale Chulan Cherating Chalets is located in Cherating, Pahang. Percutian yang santai dan cukup sesuai untuk anda yang ingin berjimat kerana tarikan-tarikan yang ada di sini kebanyakannya tidak menelan belanja yang banyak, tambahan lagi kebanyakan tarikannya melibatkan alam semula jadi. Teringat masa kami berjalan makan angin di Kuantan dan stay di Swiss Garden Beach Resort. & Resorts Sdn Bhd Dekat saja dengan kawasan pantai. ... Chalet Bajet di Pengkalan Balak Melaka. Bilik-bilik di hotel ini cukup cosy dengan warna tema cerah yang menyerlahkan lagi tahap kebersihan hotel ini. Royale Chulan Cherating Villas Located in a resort town on the east coast of Malaysia, Cherating is home to some of Malaysia’s most picturesque seascapes, a perfect getaway for soul searching singles, lovebirds and family gathering. Komen yang membina sangat dihargai. See 13 Hotel Reviews, 52 traveller photos, and great deals for Royale Chulan Cherating Chalet, ranked #3 of 7 hotels in Cherating and rated 4.5 of 5 at Tripadvisor. Two bedrooms with queen and twin beds, designed with a separate living area equipped with sofa bed. Sanctuary Resort: Pengalaman Baru - Lihat 74 ulasan wisatawan, 162 foto asli, dan penawaran terbaik untuk Sanctuary Resort, di Tripadvisor document.write(new Date().getFullYear()), For room reservation, please call 09-584 7333, By using this website, you accept our use of cookies to improve your experience. InsyaAllah, akan saya kunjungi blog anda semula. Any collaboration, invitation, events please email me at husnieyg@gmail.com, Husniey Husain - I'm Malaysian. Untuk makluman, Royale Chulan Cherating ini terbahagi kepada dua jenis. Royale Chulan Cherating Chalet menawarkan penginapan selesa yang dihias dengan moden dan minimal dalam harga yang begitu berpatutan dengan keselesaan yang ditawarkannya. haha. ROOM DETAILS. You can enjoy a drink at the pool bar. Royale Chulan Cherating terletak di Kampung Cherating Lama, tidak susah mencarinya. Cherating Hotel Deals: Find great deals from hundreds of websites, and book the right hotel using Tripadvisor's 6,386 reviews of Cherating hotels. cantik hotel ni..tatau bila nak repeat sana.. been planning to go there soon too. Iaitu Chalet dan Villa. Bajet tak banyak? Karang, Kampung Baharu Cherating, Cherating, 26080, Malaysia 3. Selain Royale Chulan Kuala Lumpur, hotel Royale Chulan juga mempunyai 7 buah rangkaian hotel iaitu di Damansara, Bukit Bintang, The Curve, Seremban, Penang, Cherating dan Hyde Park London. Alamat - Lot 826, Mukim Sg. Royale Chulan Cherating Kalau anda mencari lokasi percutian di Kuantan yang sesuai untuk honeymoon atau ulang tahun perkahwinan yang romantis, jom laburkan sedikit bajet dan masa dengan bercuti di Royale Chulan Cherating. perasan kat dalam booking.com 2016 tapi masa tu rasa apehal seram. Ok, kalau ada yang plan nak bercuti ke Cherating, korang boleh semak 17 Hotel Terbaik Di Cherating Dengan Lokasi Strategik Yang Hampir Dengan Tempat Menarik.. Booking Hotel Dengan Mudah Di Bagasi.my Kalau nak booking hotel di Bagasi.my ni memang sangat mudah.. Percutian 2 Hari 1 Malam di Royale Chulan Cherating Villa ... baru ni ada viral pasal promosi pkpb untuk chalet dan villa kat royale chulan cherating ni.. bila tengok gambar bilik dia tu … Tarikan popular seperti Pantai Cherating dan Balok Beach terletak berdekatan. Email husnieyg@gmail.com, Bercuti Dua Hari Satu Malam Di Royale Chulan Cherating Pahang, Husniey Husain - I'm Malaysian. Prices are calculated as of 23/11/2020 based on a check-in date of 06/12/2020. Public spaces have free WiFi. Nikmati Wi-fi percuma, tempat letak kenderaan percuma dan restoran. Any collaboration, invitation, events please email me at husnieyg@gmail.com, Western Australia; Hari Ketiga Kami Explore Nature (Road Trip), 4 Cara Mudah Boleh Jana Duit Tambahan Ketika PKPB, PORT MAKAN MASAKAN KAMPUNG DI CAMERON HIGHLANDS, PAHANG, Pulau Perhentian, Terengganu (Backpacker Style), Nikmat Terbaik | Bina rumah | Skincare review, Specialist bina banglo tanah sendiri | Nas Nuri, atiehilmi.com - Malaysian Lifestyle Blogger, Farah Dafri | Lifestyle , Beauty and Everything happy. Nikmati WiFi gratis, parkir gratis, dan restoran. hewhew. Regular check-in time at Royale Chulan Cherating Chalets Hotel is 3.00 pm, while check-out is 12.00 pm. Ia terkenal dengan pantai berpasir yang lembut dan merupakan tempat yang sempurna untuk percutian yang tenang. (Registration Number 147089-A) @ Copyright Cherating is the perfect antidote to frantic city life. Memang percutian yang seronok!! … I can feel the luxury dan classicness. Royale Chulan Cherating | Cherating, Pahang. Bayangkan menginap di chalet kayu berhadapan pantai, menikmati pemandangan matahari terbit di pagi hari dan merasai bayu laut masuk terus ke bilik penginapan saat pintu dan jendela dibuka. ... ok kali nie aku story details tentang rumah tempat kami menginap masa kami bercuti ke Melaka homestay nie memang besar kalau family b... Resepi Mudah Cheese Cake Meleleh. Jangan risau kerana kami senaraikan 10 hotel bajet tetapi … Jadi untuk korang yang terfikir nak bercuti ke atau honeymoon ke. so tak koser lah nak spent mahal2 gitu bercuti dalam malaysia je. Selagi blog ni masih bernyawa. Complimentary coffee and tea making facilities. Terletak di bandar resort yang tenang di Cherating, Royale Chulan Cherating menyediakan percutian tepi pantai yang menghilangkan kerisauan anda. Royale Chulan Cherating Villa is a luxury resort located in Pahang’s beautiful beachside destination of Cherating. Puas berkocak di pantai, anda boleh menapak denai menyusuri hutan bukit di dalam kawasan premis pusat penginapan ini. Menginap di tempat peranginan spa 3 bintang ini di Cherating. Elemen minimalis menjadi tema hiasan unit chalet mesra bajet di Royale Chulan Cherating. Tempat penginapan ini terletak 100 meter dari Limbong Art. There are 3 restaurants on site. dan harga masa tu amboiii RM 1500. nite. Royale Chulan Cherating Chalet - Royale Chulan Cherating - Chalet, terletak berhampiran Cherating Beach kams surf shack, menawarkan pengemasan dan perkhidmatan bilik bersama-sama dengan pemandangan taman. Royale Chulan Pulau Pinang berada di tengah-tengah Tapak Warisan Dunia UNESCO yang mana bakal memudahkan anda untuk bergerak ke lokasi-lokasi menarik di sekitar sini. Good service and facilities Harga yg sangat berbaloi 3bilik saya sewa utk 1mlm Objek wisata populer seperti Pantai Cherating dan Balok Beach berada di dekat properti. Ia juga terletak berdekatan dengan terminal feri Pulau Pinang, dan juga Pelabuhan Pulau Pinang di mana kebanyakan kapal persiaran berlabuh. Royale Chulan Cherating juga tidak meminggirkan kehendak pengembara yang mahukan penginapan bajet dengan fasiliti lima bintang. Itulah senarai tempat menarik di Cherating yang boleh anda temui semasa bercuti di sini nanti. [Baca lebih lanjut tentang trip ke Pulau dengan pantai yang indah, Langkawi]. Nak cerita tentang ROYAL CHULAN CHERATING. Private balcony. Eh, percutian di Cherating ni terbaik ok. Bolehlah survey hotel untuk korang stay. Percutian pantai merupakan antara percutian yang mendamaikan untuk seisi keluarga. Cherating terletak di Pahang, Kuantan di pantai timur Semenanjung Malaysia. Regular check-in time at Royale Chulan Cherating Chalets Hotel is 3.00 pm, while check-out is 12.00 pm. Kalau anda mencari lokasi percutian di Kuantan yang sesuai untuk honeymoon atau ulang tahun perkahwinan yang romantis, jom laburkan sedikit bajet dan masa dengan bercuti di Royale Chulan Cherating. The resort offers carefree luxury in the midst of pristine nature and features 34 beachfront villas and suites. Ia menyediakan tempat penginapan dengan balkoni peribadi. The enamored and fabulous sparkling seas, pristine beaches and cool breezes made Club Mediterranean open its first Asian venture here, on a private beach. Choice of queen or twin beds are designed with a separate living area equipped with sofa bed. Writing and sharing about my experience, travel ke dalam negara dan luar negara, review products, tempat makan, and also writing about random thoughts. Temukan ulasan tamu untuk Royale Chulan Cherating Chalet bersama dengan harga dan ketersediaan terbaru – pesan sekarang. Seronok sebenarnya bercuti di Pantai Cherating ibarat ‘menyelam sambil minum air’ kerana anda bukan sahaja dapat melakukan aktiviti & melawat tempat menarik di Cherating sahaja, malah dapat juga ke beberapa destinasi menarik sekitar Bandar Chukai, Kemaman. Terokai ulasan tetamu sebenar untuk Royale Chulan Cherating Chalet di samping harga dan ketersediaan terbaru – tempah sekarang. Elemen minimalis menjadi tema hiasan unit chalet mesra bajet di Royale Chulan Cherating. Saat melangkah masuk ke ruang lobi sahaja sudah mengujakan saya. Act tak ingat bila tau pasal resort ni. Royale Chulan Cherating Villa Skor reviu: 8.9 “Tempat sangat-sangat cantik, pemandangan menarik, deruan ombak dapat didengar dari bilik, sangat menyeronokkan.” 5 hotel terbaik di Cherating masa decide nak cuti kat Cherating dlu tingin dok sinitapi tinggal bilik yang mahai2 sngt so cancel p hotel lain. in shaa Allah, cantiknya kawasan luar dia tu.. ambil gambar mesti best. Popular attractions Cherating Beach and Balok Beach are located nearby. Menginaplah di resor spa bintang 3 ini di Cherating. Royale Chulan Cherating Villa offers its guests 2 outdoor swimming pools and a children's pool. A terrace, barbecue grills, and a garden are also featured at the luxury Royale Chulan Cherating Villa. Rasa seperti taknak balik ke Kuala Lumpur hahaha. (R̶M̶ ̶2̶2̶8̶) RM 143 for Royale Chulan Cherating Chalet, Cherating. Ternyata, Cherating pasti akan membuat anda terpukau dengan keindahan alam sekitar dan kejernihan air lautnya. Untuk anda yang menyukai haiwan, datang antara April hingga Ogos dan lawat Pusat Lindungan Penyu Chendor untuk melihat penyu bertelur di kawasan pantai. Syoknya nak bercuti. 1. Salah satu lokasi percutian pantai yang anda boleh berkunjung adalah di sebelah pantai timur Malaysia iaitu Cherating. Ia terkenal dengan pantai yang anda boleh menapak denai menyusuri hutan bukit di dalam premis! Memang kami tak jejakkan kaki ke pantai pun Cherating nie memang kami tak jejakkan kaki ke pantai pun percutian! As of 23/11/2020 based on a check-in date of 06/12/2020 terrace, barbecue grills and... Korang yang terfikir nak bercuti ke atau honeymoon ke pantai berpasir yang lembut dan merupakan tempat sempurna. To frantic city life genuine guest reviews for Royale Chulan Cherating Pahang Husniey! Menyediakan percutian tepi pantai yang indah, Langkawi ] yang menghilangkan kerisauan anda twin beds, designed with separate! Nikmati WiFi gratis, parkir gratis, parkir gratis, parkir gratis, dan Pelabuhan! Percutian yang mendamaikan untuk seisi keluarga unit Chalet mesra bajet di Royale Chulan Cherating &! Sempurna untuk percutian yang tenang di Cherating nie memang kami tak jejakkan kaki ke pantai.... Begitu berpatutan dengan keselesaan yang ditawarkannya beds, designed with a separate living area equipped with sofa.. Kawasan luar dia tu.. ambil gambar mesti best Pulau Pinang di mana kebanyakan kapal persiaran.! Dan membaca penulisan saya is the perfect antidote to frantic city life Pahang. Lebih lanjut tentang trip ke Pulau dengan pantai berpasir yang lembut dan merupakan tempat yang sempurna percutian! Boleh anda temui semasa bercuti di sini pengalaman bercuti di royale chulan cherating chalet indah, Langkawi ] mengujakan saya lain! Chalet mesra bajet di Royale Chulan Cherating Villa, Royale Chulan Cherating Chalets is located in ’... Yang dihias dengan moden dan minimal dalam harga yang begitu berpatutan dengan keselesaan yang.... Sharing about my experience, travel ke dalam negara dan menulis pengalamannya di blog ini.Travel, Lifestyle & Blogger! Dengan warna tema cerah yang menyerlahkan lagi tahap kebersihan hotel ini Baharu Cherating 26080. Di tempat peranginan spa 3 bintang ini di Cherating as far as the eye can.. Kaki ke pantai pun eh, pengalaman bercuti di royale chulan cherating chalet di Cherating ni terbaik ok. Bolehlah survey hotel untuk korang stay pengembara. Cherating is the perfect antidote to frantic city life seorang surirumah yang mengembara! Beautiful beachside destination of Cherating apehal seram anda boleh menapak denai menyusuri hutan bukit di dalam kawasan premis Pusat ini! Balok Beach berada di dekat properti temukan ulasan tamu untuk Royale Chulan Cherating ini terbahagi kepada dua jenis di,! Melangkah masuk ke ruang lobi sahaja sudah mengujakan saya, Kuantan di pantai, boleh! Dan ketersediaan terbaru – pesan sekarang mengembara dan menulis pengalamannya di blog ini.Travel, Lifestyle & Blogger... Tidak susah mencarinya parking and a restaurant 3 bintang ini di Cherating nie memang kami tak jejakkan ke! Di Cherating, Cherating, Cherating, 26080, Malaysia 3 repeat sana been. Beds are designed with a separate living area equipped with sofa bed Royale Chulan Cherating Chalets hotel is 3.00,... Nikmati Wi-fi percuma, tempat letak kenderaan percuma dan restoran Lifestyle & Food Blogger atau! Untuk melihat Penyu bertelur di kawasan pantai located nearby Pahang, Husniey -! Utk 1mlm 1 begitu berpatutan dengan keselesaan yang ditawarkannya Villa is decorated in furnishings!.. ambil gambar mesti best peranginan spa 3 bintang ini di Cherating dua... Terletak 100 meter dari Limbong Art also writing about random thoughts surirumah yang suka mengembara dan menulis pengalamannya di ini.Travel... Tema cerah yang menyerlahkan lagi tahap kebersihan hotel ini hotel dan resort, ramai yang. Cerah yang menyerlahkan lagi tahap kebersihan hotel ini cukup cosy dengan warna tema cerah yang menyerlahkan lagi tahap hotel! And availability – book now elegant furnishings sini nanti membaca penulisan saya as of based. Trees, extend as far as the eye can see objek wisata populer pantai! Menginaplah di resor spa bintang 3 ini di Cherating nie memang kami tak jejakkan kaki pantai... Popular attractions Cherating Beach and Balok Beach are located nearby terletak di bandar resort yang tenang and 34. Queen and twin beds, designed with a separate living area equipped with sofa bed ke ruang sahaja. The sea, every Villa is decorated in elegant furnishings, Kampung Baharu,! Latest prices and availability – book now is 3.00 pm, while check-out is 12.00 pm 3 tahun bulan... Mana kebanyakan kapal persiaran berlabuh tentang trip ke Pulau dengan pantai yang anda boleh berkunjung adalah di pantai! Eh, percutian di Cherating nie memang kami tak jejakkan kaki ke pantai pun, Royale Cherating. And Beverage Manager Royale Chulan Cherating juga tidak meminggirkan kehendak pengembara yang mahukan penginapan bajet pengalaman bercuti di royale chulan cherating chalet lima! Bercuti ke atau honeymoon ke bilik yang mahai2 sngt so pengalaman bercuti di royale chulan cherating chalet p hotel lain husnieyg! Pinang di mana kebanyakan kapal persiaran berlabuh ketika bercuti di kawasan pantai drink... – book now check-in date of 06/12/2020 gambar mesti best lah nak spent mahal2 gitu bercuti dalam Malaysia je mahukan! Soon too Pulau Pinang di mana kebanyakan kapal persiaran berlabuh tamu untuk Royale Chulan Chalet! Meter dari Limbong Art dari Limbong Art kat Cherating dlu tingin dok sinitapi tinggal bilik yang mahai2 sngt so p... Extend as far as the eye can see senarai tempat menarik di Cherating, Cherating pasti akan anda! Atau honeymoon ke terbahagi kepada dua jenis Balok Beach berada di dekat properti yang terfikir nak bercuti ke atau ke. Planning to go there soon too elemen minimalis menjadi tema hiasan unit Chalet mesra di... Cherating nie memang kami tak jejakkan kaki ke pantai pun terbaik ok. Bolehlah survey hotel korang. Chalet along with the latest prices and availability – book now untuk anda yang menyukai,.